L'ESCOLA | QUI SOM

Bailongu som una escola que aquest 2019 celebrem 30 anys gaudint, ensenyant i promovent el ball.

La professionalitat, la il·lusió i l’entusiasme dels que hi treballem es transmet a tothom. Aquest és el secret pel què els nostres espais sempre estan plens de gent disposada a gaudir del món del ball i de tot el que l’acompanya: ballar bé, relacions, exercici, emocions...

Organitzem cursos de tots els nivells de balls individuals (afrobeat, burlesque, caribenys, comèdia musical, dancehall, estil salsa, sexy style, line dance, modern jazz, samba...) o de balls de parella (bachata, bolero, cha-cha-chá, fox, lindy hop, kizomba, merengue, pasdoble, polca, rock&roll, roda cubana, salsa, tango, vals...). A més, també fem els Petits i Joves Bailongus, cursos per als de 4 a 15 anys, (ballet clàssic, dansa creativa, hip hop, modern jazz...).

Convoquem balls i festes per posar en pràctica tot allò après a classe. Col·laborem amb diverses entitats socials i culturals de la ciutat per promoure el ball. I proposem una oferta lúdico-cultural molt variada: animacions, excursions, concursos...

Equip directiu

 • Glòria Bastardes

  Directora

  Fundadora, directora i professora de l’escola Bailongu des del 1989, sóc mestra i tinc una amplia formació en el món de l’expressió corporal, el mim, la psicomotricitat, la dansa popular i els balls de saló. He exercit com a professora de psicomotricitat, de danses populars i d’expressió en diferents centres, escoles i entitats de Catalunya des de 1972. Abans de Bailongu vaig ser directora de l’Escola d’Expressió i Dansa per a infants del Cercle Catòlic de Gràcia (1976-78) i de l’Escola de Música, Dansa, Teatre i Plàstica “89” (1987-88). Fa 29 anys vam engegar aquesta meravellosa aventura de Bailongu. Actualment ja no exerceixo de professora però segueixo al capdavant de Bailongu ballant i promovent el ball amb la satisfacció per la feina feta i amb la il·lusió i el compromís del primer dia.

 • Victor Garcia

  Gerència

  Després de 15 anys treballant com a consultor, a principis del 2014 vaig iniciar un dels reptes professionals més interessants que he tingut mai: incorporar-me al fantàstic equip de Bailongu. Apassionat de la música --vaig participar en els inicis de la revista musical Mondosonoro--, el ball segueix sent una assignatura pendent. De moment faig la meva petita aportació al món del ball no des del parquet sinó des de la sala de màquines de Bailongu. Contagiat per la passió que tot l’equip de l’escola té per fer ballar i fer fer-les coses ben fetes, treballem tots plegats per aconseguir que la gent que ve a l’escola tingui una experiència inoblidable.

 • Vanessa Lombart

  Cap d’estudis

  M’inicio en el món de la dansa als 6 anys i porto més de 25 anys dedicada a la docència de diferents estils de ball. Conec Bailongu l’any 2001 quan m’apunto a fer balls de saló i des de aleshores sempre he estat vinculada a l’escola d’una manera o una altra. L’any 2014 tinc l’oportunitat d’entrar a formar part de l’equip docent de l’escola. I tres anys després, començo una nova etapa com a cap d’estudis, continuant amb la bona feina feta fins ara, coordinant l’equip de professors i vetllant perquè els programes d’estudis estiguin a l’ordre del dia sense perdre l’essència de Bailongu, que és el que em va enganxar a mi fa tants anys. Desitjo que sigui quin sigui el vostre estil de ball tots trobeu el vostre espai en aquesta gran família que és Bailongu.

 • Jordi Pelegrí

  Responsable d’activitats

  Vinc d’una família dedicada a l’ensenyament del ball i he viscut des de ben petit l’ambient dels balls de saló. Entenc el ball com una forma de relació humana, d’expressió i d’alliberament. Des de ben jove he fet molts cursos de ball de saló, funky, claqué, etc. fins que el 2005 descobreixo el món de la salsa i la bachata i m’enganxa completament. La meva formació com a ballarí ha estat realitzada a Bailongu i a diferents workshops amb professors internacionals. Actualment sóc professor de bachata moderna, bachata sensual roda cubana a Bailongu i director de les companyies Touch Barcelona i Lovers.

Secretaria

 • Margaret Calderon

  Cap de secretaria

  Em vaig enamorar del ball fa 25 anys, el primer dia que vaig entrar a Bailongu. Des d’aleshores no m’he separat ni del ball, ni de l’escola… El primer contacte amb Bailongu va ser com a alumne de balls de saló, a l’antiga escola de Gràcia. Vaig fer tota la carrera i un any abans del canvi a la nova escola de la Sagrada Família vaig entrar a formar part de l’equip com a secretària. D’això ja fa 20 anys… Actualment la meva feina és la de Cap de secretaria. Secretaria és el cor de l’escola, on es concentra tot: alumnes, professors, direcció... i les secres som les encarregades de lligar-ho tot... i fer que tot funcioni el millor possible! Així que ja ho sabeu, us espero a la secretaria per tot allò que necessiteu!

 • Anna Santamaria

  Secretària

  Vaig aterrar a Bailongu l’any 2003 amb moltes ganes d’aprendre a ballar. Durant el 2006 vaig començar a col•laborar amb l’equip de l’escola encarregant-me de la formació i preparació dels temes informàtics relacionats amb la secretaria. Des de llavors he seguit a Bailongu, no només col•laborant amb la secretaria, sinó també ballant i fent cursos molt diversos. Així que ja sabeu, si em trobeu qualsevol nit ballant a la pista de ball o bé com a companya en qualsevol curs… o darrera de la càmera fotogràfica immortalitzant moments màgics... o trastejant un ordinador al taulell de recepció, no ho dubteu, podeu adreçar-vos a mi que sempre us tindré preparats un gran somriure i un gest de complicitat.

 • Marc Nadal

  Secretari

  Historiador de formació i amant de la música apassionadament,  vaig arribar a Bailongu per convertir-me en el primer secretari de l’escola. Joventut i frescor per donar el servei d’atenció que els nostres bailongueros necessiten. El ball encara és una assignatura pendent, però amb el meravellós equip de Bailongu superaré aquesta por que tants homes tenim a ballar.

Disseny

 • Rut Serres

  Mai havia vist cap escola amb tant de caràcter, passió pel ball i bones vibracions! I des de fa poquet tinc la sort de tornar a col·laborar amb Bailongu! La meva feina consisteix en què quan vegis aplicat el logo o alguna comunicació de Bailongu, més enllà dels colors, la tipografia o la imatge de fons, respiris la professionalitat que desprèn, el bon rotllo què hi ha tant per part d’alumnes, com dels professors i de tots els que formen part d’aquesta gran família. Sóc dissenyadora gràfica i professional de la comunicació tant en l’àmbit imprès, com internet, els new media i les xarxes socials, buscant sempre solucions creatives a qualsevol briefing. Llicenciada per l’escola Elisava de Barcelona amb més de 10 anys d’experiència en el món laboral.